Har I noget litteratur eller gode råd, så vi kan komme godt fra start i snakken med vores søn?

jan 14, 2020 | Brevkassen, Donorbarn, Donorforældre

Vi er to mødre med en søn på snart 5 år. Vi har endnu ikke fået taget hul på emnet omkring donoren, men vores dreng giver udtryk for, at andre begynder at spørge om hans ”far”. Har I noget litteratur eller gode råd, så vi kan komme godt fra start?

Hej Lilian

 

Tak for dit spørgsmål.

Da vi fik vores første barn, fandtes der ikke så meget litteratur om emnet. I forbindelse med mit arbejde kom jeg i kontakt med en engelsk forening, der beskæftigede sig med donorbørn og forældre. Den hed ”Donor Conception Network”, og de havde lavet børnebøger om emnet, så jeg bestilte en bog hjem herfra. Men den var egentligt ikke særligt god. Jeg vil klart anbefale, at du laver bogen selv via den skabelon, som vi har lavet. Det har jeg selv gjort til yngste søn på 5, og han elsker at læse om sig selv, og hvordan han er blevet til.

Af andre gode råd kan jeg nævne, at I bør forberede ham på spørgsmål som ”hvor er din far?”, eller kommentarer som ”alle børn har en far”, eller spørgsmålet ”hvem er så din rigtige mor?” Det er spørgsmål og kommentarer, som mine børn er blevet mødt med, og som de synes har været svære at forholde sig til.

Held og lykke med det, og det er godt at I får taget hul på snakken, det vil hjælpe ham.

Hilsen Liza

Brevkassen

– Spørg vores eksperter

Her kan du stille spørgsmål til donor-barn.dk’s panel.

Vores panel består af donorforældre og donorbørn, der sidder parat til at dele ud af deres personlige erfaringer med de mange spørgsmål, der kan opstå.

Derudover har vi i panelet forskellige fageksperter – en genetiker, en jurist, en praktiserende læge, en jordemoder og en sygeplejerske, der hver især kan svare på spørgsmål inden for deres felt.

Share This