Hvor tidligt skal man fortælle sit barn, at det er donorbarn?

jan 6, 2020 | Brevkassen, Donorforældre

Hvor tidligt skal man fortælle sit barn, at det er donorbarn? Og har du nogen forslag til, hvordan man griber det an?

Hej Mia

Vi ved fra forskningen, at det er meget vigtigt med åbenhed overfor donorbarnet, og meget gerne i en tidlig alder. De donorbørn, som oplever problemer senere i livet, er dem, som er vokset op med en mor og en far, og som sent i barndommen eller i ungdommen opdager, at deres far ikke er deres biologiske far. Min erfaring fra 3 donorbørn er; fortæl om det så tidligt som muligt. Gerne når de er så små, at de endnu ikke har sprog til at forstå det – ca. 2års alderen.

De forstår måske lidt af det, og næste gang forstår de lidt mere osv. Det er en god idé at bruge en bog til at fortælle ud fra. Jeg havde fået fat i en engelsk bog med tegninger, som jeg fortalte ud fra. Vi har lavet et udkast lidt a la barnets bog, hvor man selv udfylder med billeder og eventuel tekst. Den er rigtig god at fortælle ud fra, og børnene forstår den på forskellige niveauer afhængigt af, hvor gamle de er. Og alle børn elsker at høre om, hvor ønskede og elskede de er😊

Hilsen Liza

Brevkassen

– Spørg vores eksperter

Her kan du stille spørgsmål til donor-barn.dk’s panel.

Vores panel består af donorforældre og donorbørn, der sidder parat til at dele ud af deres personlige erfaringer med de mange spørgsmål, der kan opstå.

Derudover har vi i panelet forskellige fageksperter – en genetiker, en jurist, en praktiserende læge, en jordemoder og en sygeplejerske, der hver især kan svare på spørgsmål inden for deres felt.

Share This