Hvor mange donorbørn kan en sæddonor have?

dec 19, 2019 | Brevkassen, Donorbarn, Jurist

Hvor mange donorbørn kan en sæddonor have? Jeg har hørt om en sæddonor, der havde over 40 børn, men jeg troede at grænsen var 12.

Hej Liv

Det er rigtigt, at grænsen for, hvor mange familier en donor kan have er 12 i Danmark, men hvert land har sin grænse, og nogle lande har ingen grænser. Hvis sædbanken eksporterer over hele verden, så kan en donor have flere hundrede børn, og der er ingen regler, der regulerer dette. Sædbanken skal altså selv have taget stilling til, om de vil sætte en grænse for, hvor mange børn en sæddonor må være ophav til på verdensplan. 

Hvis det er vigtigt for dig, hvor mange børn din sæddonor må være ophav til, så stil dig kritisk og spørg din sædbank. Hvis du f.eks. vælger en åben sæddonor, hvor donor har forpligtet sig til et møde, når barnet er 18 år, så er det jo interessant for dig at vide, hvor mange andre børn donor har denne forpligtelse overfor. Se f.eks på en sædbank med en meget lav grænse på kun 25 børn pr. åben donor her.

Hilsen Anne, Juridisk konsulent

Brevkassen

– Spørg vores eksperter

Her kan du stille spørgsmål til donor-barn.dk’s panel.

Vores panel består af donorforældre og donorbørn, der sidder parat til at dele ud af deres personlige erfaringer med de mange spørgsmål, der kan opstå.

Derudover har vi i panelet forskellige fageksperter – en genetiker, en jurist, en praktiserende læge, en jordemoder og en sygeplejerske, der hver især kan svare på spørgsmål inden for deres felt.

Share This