Hvordan fungerer medmoderskab?

jan 2, 2020 | Brevkassen, Donorforældre, Jurist | 0 Kommentarer

Vi er et lesbisk par, som har planer om at få et donorbarn. I den forbindelse har vi hørt ordet medmoderskab mange gange. Hvordan fungerer det helt præcist og hvad skal vi gøre for at blive registreret som mødre begge to?

Hej Camilla og Josefine

For at den af Jer, som ikke skal føde barnet, også registreres som mor, er det vigtigt, at I udfylder en blanket inden behandlingen, som kan sendes til Familieretshuset efter succesrig behandling. Den blanket, der skal udfyldes, hedder Blanket 8: Samtykke og erklæring om faderskab eller medmoderskab ved assisteret reproduktion.

Det er meget vigtigt at blanketten udfyldes inden hver behandling, så den kommende mors partner registreres som kommende medmor. Derfor skal I også være opmærksomme på at I selv er ansvarlige for at udfylde blanketten på forhånd, hvis ikke I begge kan være tilstede ved behandlingen. I det tilfælde skal I have to vitterlighedsvidner, som også skal underskrive blanketten. Dette behøver I dog ikke, når I er på klinikken, da det her er en sundhedspersons ansvar at underskrive blanketten sammen med Jer.

Hvis behandlingen er lykkedes og der er opnået graviditet, er I selv ansvarlige for at indsende blanketten til Familieretshuset. Den kan enten sendes pr. post til Storetorv 10, 6200 Aabenraa eller via e-Boks. På e-Boks skal I vælge “Familieretshuset Hovedpost” som modtager under “Skriv ny post”, og herefter vedhæfte blanketten.

Personalet på klinikken guider Jer sikkert i processen og kan også forklare Jer, hvordan det fungerer.

Held og lykke med behandlingen!

Hilsen Anne, Juridisk konsulent

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i hvordan det er at være donorbarn og donorforældre

Tillykke, du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

Share This