Privatlivspolitik for besøgende på donor-barn.dk

 

Hvilke personlige oplysninger indsamler vi – og hvad er formålet

 

Spørgsmål til donor-barn.dk’s brevkasse

Når du indsender et spørgsmål til én af donor-barn.dk’s eksperter i Brevkassen, behandler vi dine personlige oplysninger for at kunne besvare dit spørgsmål. Du skal først give samtykke til, at vi må behandle de oplysninger, du indsender i kontaktformularen. De personlige oplysninger vil sædvanligvis være dit navn, din e-mailadresse, oplysninger om familieforhold og følsomme oplysninger om f.eks. helbredstilstande, seksuel orientering og øvrige oplysninger, du skriver til brug for besvarelse af spørgsmålet.


Kommentarer
Når besøgende skriver kommentarer på www.donor-barn.dk, indsamler vi de data, som vises i kommentarformularen, og også den besøgendes IP-adresse og browserens user agent string for at hjælpe med at opdage spam.

En anonymiseret streng, som er oprettet ud fra din e-mailadresse (også kaldet et hash), kan leveres til Gravatar-tjenesten for at se, om du bruger denne. Gravatar tjenestens privatlivspolitik er tilgængelig her: https://automattic.com/privacy/. Efter godkendelse af din kommentar, vil dit profilbillede være synligt for offentligheden sammen med din kommentar.

Nyhedsbreve
Når du siger ja til at modtage vores nyhedsbreve, accepterer du samtidig, at vi opbevarer og bruger din mailadresse for at kunne sende dem til dig.

Du kan altid let afmelde dig vores nyhedsbreve. Det kan du gøre ved at klikke på linket ”Afmeld”, som du finder nederst i nyhedsbrevene. Hvis du afmelder dig, stopper vi hurtigst muligt med at sende dig nyhedsbreve, og vi sletter din mailadresse.

Cookies
Hvis du skriver en kommentar på www.donor-barn.dk, kan du vælge at gemme dit navn, e-mailadresse og websted i cookies. Disse er til din bekvemmelighed, så du ikke skal udfylde dine oplysninger igen, når du skriver endnu en kommentar. Disse cookies vil holde i et år.

Hvis du besøger vores loginside, opretter vi en midlertidig cookie for at afgøre om din browser accepterer cookies. Denne cookie indeholder ingen personlige data og slettes, når du lukker din browser.

Når du logger ind, vil vi opsætte en række cookies og gemme din logininformation og dine valg af skærmvisning. Login-cookies holder i to dage, og skærmvalg cookies holder i et år. Hvis du vælger ”Husk mig”, vil dit login holde i to uger. Hvis du logger ud af din konto, vil login-cookierne forsvinde.

 

Indlejret indhold fra andre websteder

Artikler på dette websted kan indeholde indlejret indhold (f.eks. videoer, billeder, artikler osv.). Indlejret indhold fra andre websteder opfører sig på nøjagtig samme måde, som hvis den besøgende har besøgt det andet websted.

Disse websteder indsamler måske data om dig, bruger cookies, indlejrer ekstra tredjepartssporing, og overvåger din interaktion med dette indlejrede indhold, her-iblandt at spore din interaktion med indlejret indhold, hvis du har en konto og er logget ind på det websted.


Opbevaringsperiode
Vi opbevarer personoplysninger om dig, så længe vi har behov for at varetage de ovenfor angivne formål.

Hvis du indsender et spørgsmål til donor-barn.dk’s brevkasse, opbevarer vi de op-lysninger, du har indsendt, i op til 6 måneder fra modtagelsen.

Hvis du skriver en kommentar, så bliver kommentarer og dens metadata bevaret på ubestemt tid. Dette er, så vi kan genkende og godkende enhver opfølgende kommentar automatisk i stedet for at have dem i en moderationskø.

 

Tilbagekaldelse af samtykke

Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på samtykke, har du ret til at tilbagekalde samtykket. Det gør du ved at sende en mail til info@donor-barn.dk.

Konsekvensen af tilbagekaldelse af et samtykke er, at vi ikke vil du varetage de formål, der er beskrevet ovenfor. Hvis du tilbagekalder samtykket, påvirker det ikke behandlingen forud for tilbagekaldelse af samtykket, herunder en videregivelse baseret på samtykke.

 

Brug af databehandlere

Dine personoplysninger kan behandles og opbevares hos vores databehandlere, som opbevarer dem på vegne af og efter instruks fra os. Vores databehandlere omfatter:

  • IT-softwareudbyder (Microsoft)
  • IT-firma, der leverer back-up- og supportydelser m.v.
  • Hjemmesidefirma, herunder domænehosting-firma

Dine rettigheder
Efter databeskyttelsesforordningen har du en række rettigheder i forhold til sædbanken behandling af dine oplysninger. Du kan til enhver tid benytte dig af rettighederne. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte sædbanken.

Dine rettigheder er:

  • Ret til at se dine oplysninger (indsigtsret)
    Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger.
  • Ret til berigtigelse (rettelse)
    Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet. Sædbanken har pligt til at tage stilling til anmodningen.
  • Ret til sletning
    I særlige tilfælde har du ret til at få oplysningerne slettet inden det tidspunkt, de ellers ville blive slettet på. Sædbanken har pligt til at tage stilling til an-modningen.
  • Ret til begrænsning af behandlingen
    Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få behandlingen begrænset, må vi fremover kun behandle oplysninger – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, el-ler for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.
  • Ret til indsigelse
    Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger.

Du kan læse mere om rettighederne i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som findes på www.datatilsynet.dk.


Kontakt eller klage
Hvis du har spørgsmål vedrørende behandlingen af dine personoplysninger, udnyttelsen af dine rettigheder, eller ønsker du at klage, er du velkommen til at kontakte os, se kontaktoplysninger nedenfor.

Medfører dette ikke afklaring, kan en eventuel klage herefter rettes til Datatilsynet. Den aktuelle kontaktadresse kan findes på www.datatilsynet.dk.

 

Dataansvarlig er:

SellmerDiers ApS
Store Torv 8, 1. sal
8000 Aarhus C
E-Mail: info@donor-barn.dk
Tlf.: 2055 6595

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i hvordan det er at være donorbarn og donorforældre

Tillykke, du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

Share This