Lina og Katharina

Lina, Katharina og det lille mirakel

Mød Lina og Katharina og hør deres historie om, hvordan de fik deres datter Mila ved hjælp af insemination med en sæddonor.

Mit navn er Lina, jeg er 28 år og kommer fra Tyskland. I 2015 lærte jeg min kone Katharina på 33 år at kende. I slutningen af 2016 flyttede vi sammen, fik en hund og giftede os i 2018. Vi blev ret hurtige enige om, at vi gerne ville have børn sammen – fordi hvorfor skulle den lykke blive nægtet os, bare fordi vi er to kvinder?

Det første vi besluttede os for, var at blive gift, da vi var klar over, at vejen mod en adoption så ville blive nemmere.

Selvfølgelig er det ikke den eneste grund til, hvorfor vi har valgt at blive gift.

”Afstamningsloven”* er desværre meget forældet i Tyskland og derfor skal den ikke-bærende-mor adoptere barnet efter fødslen, selvom at begge mødre er gift.

Omkring oktober/november efter brylluppet gik vi i gang med den endelige planlægning af vores ønske om at få et barn. Der var ingen tvivl om, at det var min kone Katharina, som skulle bære barnet, da hun er ældre end mig.

Vi søgte information på internettet om forskellige klinikker, som tilbyder insemination i både Tyskland, Danmark, Holland osv.

Modsat Danmark findes der i Tyskland retslige forskelle for inseminationen/kunstig befrugtning og eftersom myndighederne ikke beretter særligt transparent om denne metode, besluttede vi os for at gøre det i Danmark. Vi blev igennem de positive anmeldelser hurtigt klar over, at vi ville prøve at opfylde vores store ønske om et barn hos Diers Klinik og SellmerDiers.

Vi kiggede på de forskellige muligheder, som SellmerDiers tilbyder (om donoren skulle være lukket, om barnet må få donorens oplysninger, når det fylder 18 eller om donoren allerede nu forpligter sig til et møde, hvis barnet ønsker dette). Vi besluttede os ret hurtigt for den 3. mulighed, da vi ønsker at give vores barn tilbuddet om at møde sin donor. Om barnet vil mødes med sin donor, er selvfølgelig op til barnet.

 

* Dette er en tysk lov, som regulerer det biologiske og retslige forældreskab. Hvis to kvinder beslutter sig for at få et barn sammen, bliver moderen, der bærer barnet, automatisk moderen til barnet. Partneren bliver nødt til at adoptere barnet, før hun bliver en retslig forældrepart.

Læs mere om Diers Klinik

Så nu sad vi der og kiggede på de forskellige donorer og fandt temmelig hurtigt en donor, som passede til os. Især hans tekst om hans motivationer for at blive sæddonor slog os omkuld og var meget følelsesladet.

Herefter tog vi kontakt til Diers Klinik. Dette var meget ukompliceret og personalet var rigtig venlige og kompetente. Mulige spørgsmål blev hurtigt afklaret af personalet, der blev afholdt telefon-samtaler osv.

Da alle tests, ultralydsskanninger i forhold til ægløsningen osv. blev færdiggjort (disse blev foretaget i en klinik i Tyskland) drog vi i januar 2019 mod Danmark. Vi blev igennem hele vores rejse bakket op af vores familie og venner.

På vej til Danmark kontakterede vi klinikken, som gav os en tid dagen efter. Da vi næste dag ankom i klinikken, blev vi mødt af et rigtig imødekommende personale. Alt blev forberedt og personalet forklarede os endnu engang meget detaljeret, hvordan proceduren forgik (på tysk). Personalet var klar til at svare på spørgsmål, så vi hele tiden var med på, hvad der skulle til at ske og vi følte en oprigtig tryghedsfornemmelse.

Min kone gennemførte inseminationen og 14 dage efter tog hun er graviditetstest. Det var ikke til at tro at hun blev gravid ved første gang!

Vi er godt klar over, at dette er et mirakel og at mange desværre ikke er så heldige.

Vores lille datter, Mila, kom til verdenen i oktober 2019.

Adoptionen af vores datter forløb også meget ukompliceret, så at vi nu begge to er officielle mødre af vores datter Mila.

Vi vil gerne takke Diers Klinik og SellmerDiers for at opfylde vores drøm og hjælpe os med at skabe vores lille mirakel. Ud af de fem købte sædenheder er der fire tilovers og vi håber på at give vores lille Mila en søskende en dag.

Vi vil, så snart vores datter får en forståelse for dette, åbent fortælle, hvordan hun kom til os. Vi vil besvare hendes spørgsmål, og vi ønsker at være åbne omkring situationen – hvordan dette kommer til at blive, vil tiden vise. Vi synes, at dette skal afgøres individuelt af forældrene.

Tak til Lina og Katharina for at dele deres smukke historie med os. I kan skrive en kommentar til indlægget her eller følge parret på Instagram her og her.

Læs mere om ID-release donorer

Share This